App Store: Minecraft - pocket edition

08-08-2014
artikel

Minecraft is een op het oog eenvoudig spel, maar het is super verslavend. Het is begonnen als computerspel, maar inmiddels volledig geƫvolueerd tot een spel wat perfect is te spelen op bijvoorbeeld iPad of iPhone. Zeker nu de ontwikkelaars een on-the-go versie hebben gemaakt: Minecraft - pocket edition. Met de mobiele versie van Minecraft kun je nu letterlijk overal deze super leuke game spelen.

Wat is Minecraft?

In Minecraft krijg je een landschap tot je beschikking met gras, bomen, water en zand waarop je dingen kunt bouwen. Door gebruik te maken van verschillende soorten bouwblokken kun je hele constructies maken, van huizen en kastelen tot lange bruggen tussen bergtoppen. In de gratis versie krijg je een beperkt aantal blokken tot je beschikking, maar in de betaalde versie kun je zelf opzoek naar mijnen waar je alle bouwblokken in het spel zelf kunt opgraven. De betaalde versie kan in de Appstore eenvoudig worden gekocht met een creditcard, maar als je geen credicard hebt kun je ook gebruik maken van een iTunes kaart of App Store Gift Card.

In ieder geval zijn de mogelijkheden in Minecraft eindeloos. De verschillende versies van het spel hebben allen hun eigen uitdagende niveau waarin weer nieuwe features te ontdekken zijn. Zo is er bijvoorbeeld een versie waarin 's nachts monsters tevoorschijn komen die jouw bouwwerken willen vernietigen en jou willen doden.

Wat is dan het verschil met de pocket editie?

De pocket editie van Minecraft is eigenlijk hetzelfde als de versie voor de PC en andere consoles. Er zijn wel een aantal verschillen, bijvoorbeeld in gameplay en animaties. De animaties in de pocketversie zijn mooier en scherper en de landschappen zien er iets anders uit. Daarnaast biedt de pocket versie van Minecraft een extra wereld. Waar de gewone versie alleen de "oneindige" en "platte" wereld biedt, heeft de pocket versie ook een "oud" wereldtype. Ook de besturing verschilt van apparaat tot apparaat, op de iPad is er bijvoorbeeld meer ruimte in het scherm en zullen de besturingsknoppen zich op een andere locatie bevinden dan op de iPhone.

Verder is het grootste verschil natuurlijk dat je het spel overal kunt spelen waar je maar wilt. Je kunt zelfs met meerdere personen tegelijkertijd spelen, dus waar jij en je vriendin ook zijn je kunt altijd met ze spelen.

Minecraft in de App store

Minecraft kun je vinden in de App store van je Apple apparaat. Je kunt het spel van maar 5,99 kopen door gebruik te maken van een creditcard, giftcard of iTunes tegoedkaart.

 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €10,00
 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €15,00
 •