Het land van mijn Apple ID bekijken

1-07-2014
artikel

Je Apple ID gebruik je om in te kunnen logen in de iTunes store zodat je muziek, apps, films en boeken kunt kopen. Als je het saldo van je Apple ID wil opwaarderen met een iTunes kaart wil je natuurlijk zeker weten of je de juiste kaart koopt. Zo kun je op een Nederlands Apple ID alleen Nederlandse iTunes kaarten inwisselen.

Landspecifieke kaarten

Je Apple ID is gebonden aan het land waar je je in begeeft en is alleen te wijzigen als je in het land bent waar je het in wilt wijzigen. Dit houd in dat als je op vakantie bent in Griekenland, dat je hier je land kunt wijzigen naar Griekenland en Griekse iTunes kaarten kunt verzilveren op je account.

iTunes kaarten zijn in verschillende landsoorten verkrijgbaar om internationale handel in of met de kaarten te voorkomen, zo zijn de kaarten niet internationaal te gebruiken als waarde papieren.

Landinstellingen bekijken

Om de landinstellingen te bekijken van je Apple ID open je de App of iTunes Store en scrol je naar beneden tot je een knopje ziet met je e-mailadres en Apple ID. Klik op deze knop en klik vervolgens op Apple ID weergeven, hierna krijg je de optie om je land/regio weer te geven en te wijzigen. Je ziet een vinkje achter het land waar je Apple ID aan is gekoppeld.

Je kunt je landinstellingen ook inzien via je internetbrowser door naar de volgende pagina te gaan: appleid.apple.com/sr/. Kies voor 'Beheer Apple ID' en klik op 'Adressen'. Hier kun je een ander adres op geven om je landinstellingen (tijdelijk) te wijzigen.

iTunes kaarten

Als je zeker weet dat je Apple ID op Nederlands in ingesteld kun een Nederlandse iTunes kaart kopen op 123iTuneskaart.nl zodat je probleemloos je iTunes saldo kunt opwaarderen. De iTunes kaarten zijn te verkrijgen in verschillende bedragen, je hebt al een iTunes kaart vanaf 10 euro.

 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €10,00
 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €15,00
 •